Geen echte babykamer, wat nu?

Zoals ik al eerder heb verteld, was het bij ons niet vanzelfsprekend om kinderen te krijgen. Natuurlijk hadden we meer wensen en nadat we naar huis waren gestuurd met een vaste dosis Clomid besloten we om ook andere dromen uit te laten komen.

Eén daarvan was een huis met garage en tuin. Aangezien de rente op dat moment historisch laag was, zijn we een gesprek aangegaan met de bank. We konden rond gaan kijken en niet veel later hadden we ons nieuwe huis. Er moest belachelijk veel aan verbouwd worden, maar Marc kon niet wachten om eraan te beginnen.

En dus hadden we al snel besloten om meteen te beginnen. De plannen waren al klaar en de bovenverdieping lag er half uit. Ik besloot dat de pilletjes niet werkte, stapte over op spuiten en 2 maanden later was het raak. Met een halve bovenverdieping en een benedenverdieping nog helemaal in de jaren 60.
Er was maar één soort van probleem: We hadden nog maar één slaapkamer. Voor ons. Slaapkamers voor toekomstige kinderen zaten in de planning boven de nieuwe uitbouw, die we begin volgende zomer gaan zetten. Maar die kinderen komen nu iets eerder. Wat te doen?

Geen kamer

We hebben dus geen kamer. We hadden tweeëneenhalve kamer, waarvan één nu van ons is, één verbouwd is tot badkamer en de halve verbouwd tot doorloopgang naar de toekomstige uitbouw. Die laatste is natuurlijk wel wat breder dan een normale gang, dus besloten we al snel dat we dan dat stuk voor de kids gebruiken.

Het kamertje werd gekocht en toen bleek dat het niet ging passen. Alleen de bedjes konden er tussen.

Dus hebben we aan de ene kant het bedje neergezet en aan de raamkant de andere. Daar heb ik geen foto van, want nog niet opgemaakt xD

Dan nog een kast en een commode

Maar ja, wat doen we nu met de kledingkast en de commode? Die moeten ook een plekje krijgen. We keken de bovenverdieping een beetje wanhopig rond en uiteindelijk zagen we een plekje in onze slaapkamer. Die werd duidelijk voor de commode, want het is handig om die dicht in de buurt te hebben.

Nu nog de kledingkast. Nou, die ging never nooit niet boven passen. Uiteindelijk besloten we dus om die beneden neer te zetten. In de oude aanbouw.
Kleertjes neem ik dus van tevoren mee naar boven en rompertjes liggen in de commode. Voor nu denk ik dat dit de makkelijkste oplossing is.

En het belangrijkste is: Later hebben ze allebei een prachtige kamer.

Heb je nog tips over wat echt handig is in de commode, als je geen kledingkast bij de hand hebt.

 

 

2 Responses

  • Ik heb ook een oud huis met een vrij onhandige indeling. Zo heeft elke kamer een inbouwkast, maar dan wel op de meest awkward plaats van de kamer en ingedeeld op een manier die hem ronduit inbruikbaar maakt (gloeiend hete verwarmingspijpen lopen dus dwars door de kast 😩). Daardoor paste er hier dus ook geen kledingkast in de kamer. Gelukkig hebben we via marktplaats een commode gevonden met meer dan genoeg oobergruimte voor de kleertjes van de kleine en alle andere spulletjes zoals hydrofiele doeken, washandjes enz. Lagen in de linnenkast en legde ik klaar voordat hij in bad of naar bed ging. Eigenlijk nooit moeite mee gehad. Het kamertje is verder heel mooi, alleen staat er geen kast in 😊
    Joanydvv onlangs geplaatst…Boeken van eigen bodem op FacebookMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.