Een dagje Wildlands Emmen

Een tijdje terug heb ik kaartjes gewonnen bij de Postcode loterij. Ik mocht ze zelf uitzoeken en uiteindelijk heb ik gekozen voor Wildlands in Emmen. Ik had er verschillende verhalen over gehoord. Goede en slechte. Nu kon ik gratis bekijken welke naar mijn mening klopte. Op 4 augustus zijn we gegaan.

We gingen met het gezin en met het gezin van vrienden. Zij hebben een een-jarig dochtertje. Het was voor ons een flink stuk rijden. We waren uiteindelijk bijna 2 uur onderweg. Hier hadden we ons voor de aankoop van de kaartjes een beetje op verkeken. Gelukkig hebben alle kids het overleefd. Mycah en Lennox huilde de laatste 10 minuten want ze wilden graag een fles.
Eenmaal binnen is dat het eerste dat we hebben gedaan. Onze kids de fles en hun dochtertje fruit.
Vervolgens zijn we het park gaan verkennen.

Jungola

Als eerste gingen we de jungle in. Deze was overdekt en behoorlijk vochtig. Aan het begin stonden twee olifanten. Eentje had echt hele grote slagtanden. Doodshoofdaapjes zaten los boven je hoofd met een verzorger erbij. Je mocht er uiteraard niet aankomen, want ze konden bijten. Er zaten veel vogels en er was een vlindertuin. Ook zaten er verspreid over een aantal eilandjes wat apensoorten. Halverwege zaten nog wat olifanten. We zijn met een boottochtje over de rivier gegaan. Er werd iets gezegd over krokodillen, maar die heb ik niet gezien. Ik denk dat dit dus gewoon bij het verhaaltje hoorde. Je kon ook met een soort vlot een halve meter over het water en door een soort klimgebeuren boven langs.

Halverwege stond er een Ola Swirl ijskar, dus daar hebben we lekker ijs gegeten. Doordat het best warm was zaterdag en de zon op het dak stond, was het vrijwel niet uit te houden in de jungle.

Serenga

Dit was een soort mengeling tussen Afrika en het oude wilde westen. Er stonden van die bruine Afrikaanse koeien en geiten. Allemaal vrij mager, maar hoort volgens mij een beetje bij de soort. Er zaten prairiehondjes die een stukje los zaten en waar je dus echt door het verblijf liep. Heel leuk gedaan. Liever ook niet aaien, want ze konden bijten.
Een stuk verder zaten nijlpaarden, stokstaartjes, giraffen, neushoorns en zebra’s. Ook hebben we een leeuw en een leeuwin gezien.
In de Serenga was ook de achtbaan Tweestrijd, waar we om beurten in zijn gegaan. Een ritje van een minuut maar erg leuk!

Ook is er hier een binnenspeeltuin voor kinderen met wat aquaria. Hier zijn we aan het einde van de dag even naar teruggeweest.

Nortica

Dit was de laatste en de kleinste wereld. Hier hebben we pinguïns en zeeleeuwen gezien. Er zou ook een ijsbeer moeten zitten, maar die hebben we helaas niet kunnen ontdekken. Verder stonden er een paar ijsblokken (ja, ook met dit weer. Heerlijk). Het voelde een beetje aan als San Fransisco haven.

Wat vonden we ervan?

Uiteindelijk zijn we er van half 11 tot 6 uur geweest. We moesten natuurlijk tussendoor flessen geven, dus dat koste ook wat tijd. We hebben ons prima vermaakt en met kinderen is het echt een heel leuk park. Als volwassene ben je er zo doorheen, want je gaat al die klim- en klauterdingetjes niet doen en je loopt sneller door. Het is geen spectaculair park met superveel dieren, maar het was erg leuk om hier met de kinderen doorheen te wandelen.

Geen uitblinker, maar wel een leuk park.

Ben jij al eens in Wildlands geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.