Dutch Comic Con

Ik had jullie een post beloofd over Dutch Comic Con, maar door drukte ben ik hier nog niet aan toegekomen. Dus bij deze.

Zaterdag

 

Ik had een kaartje gekocht voor de zaterdag, want ik wilde heel graag met Daniel Gillies op de foto. Daar had ik dan ook meteen een photobooth ticket voor gekocht. Ik heb lang getwijfeld want de foto was toch 45 euro. Uiteindelijk besloot ik dat de man vast niet nog 10x in Nederland zou komen, dus toch het geld uitgegeven.

Om 10 uur reed ik samen met een vriendinnetje naar Utrecht. Daar aangekomen misten we de parkeerplaats doordat een of andere malloot van een verkeersregelaar maar bleef signalen dat we op moesten schieten en door moesten rijden. Hij stond (bleek later) recht voor de ingang van de parkeerplaats.
Hierdoor waren we ruim een half uur later, want ik moest keren en opnieuw de file inrijden. (De lul).

Toen we eindelijk binnenkwamen, werden we omringd door cosplayers en “gewoon” geklede mensen. Het was geweldig om de verschillende outfits van iedereen te zien. Er waren mensen echt volledig in cosplay. Heel gaaf om te zien.

Dealerhal

Als eerste zijn we naar de dealerhal gegaan en hebben daar rondgestruind en gesnuffeld tussen de verschillende winkels. Ik kocht twee onderzetters van Supernatural die ik in mijn boekenkast wil gaan zetten. Even later kocht ik bij Emmy van Letters and Lights nog een Loki kaarsje en een kaart.

Foto

Toen was het alweer tijd om op de foto te gaan. We hebben gemeet met twee andere vriendinnetjes die ook een photobooth ticket hadden en zijn in de rij gaan staan. We waren net een stel tienermeiden met wilde plannen om Daniel plat te gaan zoenen (wat we natuurlijk echt niet gingen doen, of durfden). We werden een voor een naar binnen gestuurd, waar Daniel voor een camera stond. Hij vroeg hoe het met me ging, ik zei goed en met jou? We maakten een coole foto en hij zei nog: goed, dank je wel. En toen moest ik er weer uit. Kort maar krachtig. Het was super leuk en een geweldige ervaring.

Na de foto hebben we nog wat gegeten en gingen op zoek naar twee cosplayers die we kenden. Helaas waren ze al naar huis gegaan, terwijl we aan het zoeken waren.

Panel

Als laatste gingen we nog naar het panel met Daniel Gillies. Je mocht in de rij gaan staan om hem een vraag te stellen. We hadden niks te vragen, maar wilden dolgraag luisteren. De man is heerlijk sarcastisch en ik vond het een superleuk panel. Hij gaf eigenlijk alleen een goed antwoord wanneer het een serieuze en goede vraag was. Op de vragen als: Vond je het leuk om een vampier te spelen? Was hij lekker sarcastisch. Ik hou wel van zulke humor.

Daarna zijn we rustig richting huis gereden met een korte stop bij de Burger King naast de A2.

Het was een heerlijke dag en ik heb echt super genoten.

Ben jij wel eens op Comic Con of een soortgelijk event geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.