De week van de Brouwers

Maandag 20 augustus

Doordat de kinderen ziek waren, heeft Marc zijn moeder weer opgehaald. Wij wilden namelijk de kinderen niet half ziek waren, toch naar het kinderdagverblijf brengen. Zeker niet voor de eerste keer. We hadden dus gevraagd of ze op wilde passen. Ik ben verder de hele tijd met de kids bezig geweest, aangezien ze nog steeds niet lekker waren.

’s Avonds kwam Dances With Wolves op tv. Ik heb een groot deel gezien, maar ben net voor de laatste fles naar boven gegaan, want morgen is mijn eerste werkdag.

  Mycah en Don op het aankleedkussen.

Dinsdag 21 augustus

Vandaag is mijn eerste werkdag met de kinderen. Het is een gezellig dagje waar ik lekker werk. De kinderen zijn thuis bij papa en oma en dat geeft wel een beetje rust.

Woensdag 22 augustus

Vandaag was ook een werkdag. De kinderen zijn een halve dag op school en na schooltijd heb ik van alles geregeld voor de klas. Daarna moest ik even langs de Hema voor een poedertoren extra. Daar nam ik ook een nieuwe broodtrommel mee en ik heb een nieuwe tas besteld van Kipling. Deze kan ik dan mooi gebruiken voor mijn werk.

Na het eten brengt Marc zijn moeder weer naar huis, want morgen gaan de kinderen naar het kinderdagverblijf. Ik krijg nog kraamvisite van twee nichten en een achternichtje. Dat was weer even gezellig.

Mijn McFlurry in de vriezer.

Donderdag 23 augustus

Vandaag extra vroeg op, want de kinderen gaan naar het kinderdagverblijf. Stiekem heel spannend. In een latere blog vertel ik hoe het is gegaan en waarom ik voor het kinderdagverblijf heb gekozen.

Ik ga werken en het wordt een lange dag. Vandaag werken ik en mijn duopartner tegelijk en dus hebben we samen nog het een en ander besproken over de groep. Uiteindelijk ga ik om vijf uur de deur uit. Gelukkig hoef ik niet ver naar het kinderdagverblijf en om half zes zitten we alledrie in de auto op weg naar huis. Ik was moe van het werk, dus hebben we lekker McDonalds gehaald met een heerlijke McFlurry Strawberry Cheesecake.

Vrijdag 24 augustus

Ik schrok om half negen wakker. Lennox lag vanaf half zeven bij ons in bed, maar Mycah sliep nog steeds als een os. Overigens sliep Lennox ook alweer diep. Ik ben naar beneden gegaan en eerst Lars uitgelaten. Daarna hebben we om half 10 de kinderen de fles gegeven.

Daarna ben ik met ze naar de stad gegaan, terwijl Marc de vloer in de gang ging egaliseren. Ik ben even langs de Hema gegaan om foto’s voor opa op te halen en we gingen nog langs de Wibra voor wat kleertjes. Daarna ben ik naar mama en papa gereden. Daar hebben de kinderen de fles gegeven. Ondertussen hadden ze beide nog praktisch niet geslapen en waren dus behoorlijk moe. Na de fles reed ik met mama en de kinderen naar opa toe. Hij wilde graag een foto van de kinderen en die zijn we gaan brengen. Daar nog wat drinken en een taartje op, maar doordat de kinderen echt heel moe waren, zijn we niet lang gebleven.

Eenmaal thuis vielen ze eindelijk in slaap en vanaf zeven uur sliepen ze superlekker in bed.

Zaterdag 25 augustus

Na een discussie met Bol via twitter, heb ik de kinderen naar mama gebracht. Vandaag was een vriend jarig en hier zou ik vanavond naartoe gaan. In eerste instantie zou Marc niet meegaan, want die zat midden in de verbouwing van de wc.

Nadat ik de kinderen bij mijn ouders heb gelaten, rijd ik naar de Starbucks langs de A2 bij Haarrijn. Daar blijf ik een uurtje schrijven onder het genot van een latte. Ik schrijf zo’n 800 woorden en dat is toch weer een lekkere vooruitgang. Daarna ga ik wat eten bij de KFC om vervolgens naar de vriend in kwestie te rijden.

Het is al gezellig als Marc toch nog aan komt waaien, aangezien hij eerder klaar was dan verwacht. Hij heeft extra voeding naar mijn ouders gebracht zodat ook de fles van 11 uur door hen gegeven kan worden.
Uiteindelijk besluiten we dat het misschien voor de kinderen fijner is als ze kunnen blijven slapen. Dan hoeven we ze niet slapend uit bed te trekken en mee naar huis te nemen. Ik moet dan wel even extra luiers brengen, want die waren op. Dus dat heb ik om 1.15 nog even snel gedaan.

Op het werk geknutseld en de deur van onze klas versierd met luchtballonnen.

Zondag 26 augustus

Om kwart over 10 heb ik de kinderen opgehaald bij mama en papa. Ze hadden het redelijk gedaan. Mycah had gisteren weinig geslapen, maar vannacht heel goed. Lennox was om half 5 wakker. Mama had het kunnen rekken tot 6 uur.

Thuis gewoon de fles om 11 uur en de rest van de dag ging prima. Ik ben nog even mijn pakketje gaan halen bij de Jumbo. Samen met pizza, want dat gaan we vanavond eten. Verder heb ik aan een geheim schrijfproject van Liz Hartevelt en mij gewerkt en nog wat geschreven aan Storm & Structure.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.