De week van de Brouwers

Maandag 13 augustus

Marc heeft zijn moeder opgehaald. Die kwam deze week een weekje logeren, aangezien ik deze week een paar daagjes de klas in moest richten. Dan kon zij oppassen, terwijl Marc verder ging met de verbouwing.

Om half 10 moesten de kids op het kinderdagverblijf zijn om te wennen. Ondertussen ben ik even met mijn schoonmoeder de stad ingegaan om even wat dingetjes te halen.
Om half 12 heb ik ze weer opgehaald. Ze hadden het heel goed gedaan. De leidster heeft alleen aan mijn poederbus zitten knutselen, omdat ze hem niet goed kon gebruiken (niemand snapt hoe, want hij is heel makkelijk). Pas na twee wasbeurten had ik hem weer goed werkend.

Ik heb mijn schoonmoeder met Mycah samen thuis afgezet en ben toen met Lennox naar de osteopaat gegaan. Alles was goed en we hoeven niet meer terug.

’s Avonds kwam Robin Hood: Prince of Thieves op tv en die heb ik samen met mijn schoonmoeder gekeken. Dit was vroeger mijn lievelingsfilm. Volgens Marc zijn woorden echt een kutfilm.

  tv-kijken met oma

Dinsdag 14 augustus

Vandaag een rustig dagje. Samen met mijn schoonmoeder voor de kinderen gezorgd. Marc ging ’s ochtends even langs de schoonheidsspecialiste. Geen zorgen. Niet voor een gezichtsbehandeling maar voor een massage. Ik heb een vrij mannelijke man, die echt niet aan zijn wenkbrauwen laat plukken haha.

Woensdag 15 augustus

Vandaag begon het “echte” leven weer. Samen met mijn duopartner gingen we de klas inrichten.  We hebben materialen bij elkaar gezocht, de tafels opnieuw ingedeeld en alle dingetjes die bij het opstarten van een nieuw schooljaar horen.
Uiteindelijk ging ik om 16.00 uur weer naar huis. Daar heb ik lekker geknuffeld met mijn kids.

ziek mupke bij papa

Donderdag 16 augustus

Donderdagochtend hadden we de eerste vergadering van het jaar. We kregen uitleg over de ChromeBooks en ik heb me met 3 anderen opgegeven voor 2 cursussen om hier nog iets bekwamer in te worden. Ik ben benieuwd. Daarna hebben we de rest van de voorbereidingen afgemaakt. Om half 5 waren we klaar en ik ging terug naar huis, waar ik opnieuw heerlijk met de kids geknuffeld heb.

’s Avonds heb ik Rapunzel gekeken met mijn schoonmoeder en Marc heeft een stuk meegekeken. Jeej voor Flynn Rider!

Vrijdag 17 augustus

Vandaag weer alleen lekker voor de kids gezorgd. Samen met mijn schoonmoeder. Om half 3 moest ik bij de fysio zijn, want ik heb de laatste tijd behoorlijk last van mijn rug als ik de kids uit de box of iets dergelijks wil halen. Daar blijkt het mijn kont te zijn. Hoe awkward als de spieren in je bil losgemaakt moeten worden. Met een aantal oefeningen ga ik weer naar huis.

Die avond hebben mijn schoonmoeder en ik hebben ’s avonds That Awkward Moment gekeken, terwijl Marc buiten met een vriend een vuurtje stookte en stond te kletsen.

Zaterdag 18 augustus

De kids waren vanaf 4 uur al behoorlijk onrustig. Mycah lag bij mij in bed en ook Lennox werd om de 10 minuten wakker. Ze had al even bij Marc gelegen, maar die vindt het eng om in slaap te vallen, dus had haar weer teruggelegd. Bij de vijfde keer ben ik gaan kijken en ik vond haar heel warm aanvoelen. Ik nam beide kids mee naar beneden en gaf Mycah aan mijn schoonmoeder. Toen ik Lennox temperatuurde bleek ze 39 graden koorts te hebben en dus belde ik de huisartsenpost.

We moesten meteen komen met beide kids (Mycah bleek ook 38.5 te hebben). Dus om 7 uur zaten wij op de HAP. Daar konden ze alleen niets geks vinden. Dus weer naar huis en beide een zetpil gegeven. Om 11 uur leek het iets beter te zijn, dus na de fles bracht Marc zijn moeder naar huis. Om 15.00 uur leek het ook wel redelijk te gaan, maar om 19.00 was de koorts weer terug.

Om 23.00 heb ik de HAP teruggebeld, want ze hadden weer flinke koorts (39.2 en 39.4). Ik had ze opnieuw een zetpil gegeven. We mochten wel de nacht in, maar moesten ons om 8.00 de volgende ochtend melden.

Zondag 19 augustus

Om 8 uur zaten we braaf bij de HAP. Ze hebben bij beide kids bloed afgenomen en de ontstekingswaardes gecheckt. Die waren gelukkig goed, wat betekent dat ze tegen een virus vechten. Doorgaan met zetpillen dus en rustig aan doen. Om 9 uur waren we weer thuis.

’s Middag had ik een picknick met een aantal meiden en een jongen van de leesclub. Omdat ik thuis toch niks kon doen voor de kinderen, zijn ze bij Marc gebleven en ben ik daar naartoe gegaan. Het was super gezellig.

’s Avonds heb ik nog wat geschreven aan mijn boek en heb ik de kids verzorgd. Mycah had behoorlijk buikkramp en beide hadden nog steeds koorts.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.