De week van de Brouwers

Wat heb ik afgelopen week gedaan?

Maandag 25 februari

Vandaag ben ik met de kinderen opgestaan en hebben zij een flesje gedronken. Daarna heb ik Lars uitgelaten. De kinderen zijn lekker gaan spelen in de box, zodat ik even kon stofzuigen en een dweil erdoorheen halen, want anders is Lennox binnen de kortste keren helemaal zwart. Rond half negen lagen ze weer in bed en ben ik begonnen aan de was en de afwasmachine.

Toen de kinderen eenmaal weer beneden waren, heb ik fruit gemaakt en dat hebben ze lekker opgegeten. Toen was het tijd om lekker op de grond te spelen. Lennox kruipt natuurlijk vrolijk rond. Na het brood eten heb ik ze in de wagen gezet en zijn we mama gaan halen. Lennox slaapt al voor we er zijn. Met mama ga ik naar het dorp om te kijken naar de nieuwe Primera en de uitbreiding van de Hema. Het ziet er allemaal heel leuk uit en ik kan nu doorlopen van de Primera naar de Hema, wat betekent dat ik niet meer lastig in de winkel hoef te draaien met de lange wandelwagen. Nu is de lengte nog idealer, want doordat ik net zo breed ben als een normale kinderwagen kan ik wel door de gangpaden. We halen taart voor mama’s werk en ik koop nog even vlees bij de Lidl. Daarna gaan we naar de bibliotheek om Lennox en Mycah aan te melden. Ik neem meteen twee kartonnen boekjes mee. Heel erg leuk. De rest van de dag doen we lekker rustig aan en ’s avonds schrijf ik nog wat.

Dinsdag 26 februari

Vandaag heb ik gewerkt. Het was een rustig dagje. Na school ga ik vroeg naar huis want ik heb heel erge hoofdpijn. Ik ga eerst even op de bank liggen voor ik om half 5 Lennox en Mycah ga halen. De Aleve doet gelukkig zijn werk en ik voel me een stuk beter.

’s Avonds schrijf ik nog wat aan mijn vierde boek en verder doe ik weinig.

Zonder mama vermaken we ons ook prima

Woensdag 27 februari

Vandaag weer gewerkt. Een fijn dagje. De kinderen doen het hartstikke goed. Na school bespreek ik nog wat dingetjes met mijn duo en met een ouder. Nadat alles opgeruimd is, ga ik richting huis waar ik nog wat administratieve dingetjes voor de uitgeverij doe en dan ga ik de kinderen halen. Als dat gebeurd is, gaan we het riedeltje af tot ze op bed liggen en dan werk ik nog aan mijn vierde boek.

Donderdag 28 februari

Vandaag begin ik met mijn invalklas van de donderdag. De kinderen zijn druk, je merkt dat het morgen carnaval is. Het laatste uur ga ik naar een andere groep die eigenlijk alleen nog even op de chromebooks hoeven te werken. Ook daar merk ik dat het bijna vakantie en carnaval is. Ze zijn drukker dan normaal. Ik bespreek in beide groepen nog even wat ze morgen aanhebben.

Na school werk ik met mijn duo aan de verslagen en bereiden we de plekwissel voor. Dit doen we altijd na de vakantie. Om 5 uur ga ik de kinderen halen.
’s Avonds ga ik voor de eerste keer naar de KFC die nieuw is geopend en eten we lekker kip. Daarna ga ik in bad waar ik nog wat hoofdstukken redigeer voor een vriendin. Dan begint Lethal Weapon weer.

Vrijdag 1 maart

Marc is vandaag ook vrij. We hebben nu allebei vakantie. Ik geef ’s ochtends de kinderen de fles en ondertussen wacht Marc op zijn graafmachine, die hij heeft gehuurd voor de tuin. Ik zet de kinderen vervolgens in de auto en ga mijn schoonmoeder halen. Ik zing lekker mee in de auto, terwijl de kids slapen. Bij mijn schoonmoeder krijgen ze fruit en dan moeten we meteen weer omdraaien.
Onderweg stop ik nog even bij de Starbucks om even koffie en croissantjes (voor de kids) te halen. We rijden in 1 keer door naar school en kijken even naar de optocht. Daarna lopen we even mee naar mijn klas om alle kids even in hun carnavalsoutfit te zien. Ik loop ook even langs de klassen waar ik gisteren heb gestaan om te gaan kijken.

Daarna haal ik mijn pakketje van Trined op voor de televisie.

Eenmaal thuis gaan de kinderen lekker naar bed. Mijn schoonmoeder vouwt even de was op, terwijl ik stofzuig en dweil. Ik bel ook even naar de huisarts want Lennox heeft een soort uitslag op haar tong. Als Mycah wakker is, mag hij even bij Marc in de shovel zitten. Hij vindt het geweldig.
Als Lennox ook wakker is, komt mama net even langs om de treinkaartjes van de Kruidvat te activeren. Daarna rijd ik met mijn schoonmoeder en kids langs de huisarts. Lennox wordt gecontroleerd en het is waarschijnlijk een beginnende schimmelinfectie waarvoor ik even een zalfje bij de drogist moet halen. Dit doe ik niet, want Mycah heeft creme voor een schimmelinfectie, dus daar smeer ik haar dan ook wel mee in.

Dan rijden we naar Uden want mijn schoonmoeder wil een nieuwe broek. Helaas hebben ze niet de goede en zonder komen we weer thuis. We eten, brengen de kids naar bed en gaan dan op weg naar Eindhoven. Daar hebben ze wel de goede broek en kopen we ook nog 2 blousjes.  Om half 10 zijn we weer thuis.

Met papa in de shovel 😀

Zaterdag 2 maart

Vandaag ga ik met mama en schoonmama naar Amsterdam. We gaan naar de musical van Soof. Om 1 uur is een vriendinnetje bij mij die oppast op de kids, terwijl Marc nog steeds druk in de tuin is. Er moeten tenslotte 3 boomstronken uit. Wij vertrekken met de trein naar Amsterdam.

Om kwart over 1 zijn we uiteindelijk weer thuis. Later mijn recensie van Soof.

Zondag 3 maart

Om half 7 zijn de kids wakker. Ik geef ze de fles en ze gaan weer naar bed. Ik bel met de storingsdienst van Trined maar uiteindelijk werkt het niet en moet ik maandag toch even naar de gewone klantenservice bellen.

Marc brengt zijn moeder terug naar huis. Verder ben ik best moe nog, dus ik slaap twee keer een uurtje met de kinderen mee. ’s Avonds schrijf ik deze blog en werk ik nog aan mijn vierde boek.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.