De week van de Brouwers

Wat heb ik afgelopen week gedaan?

Maandag 18 februari

Vandaag ben ik met de kinderen opgestaan en hebben zij een flesje gedronken. Daarna heb ik Lars uitgelaten. Eenmaal terug heb ik de kinderen in de wandelwagen gezet en ben ik naar het dorp gelopen om de ze te meten en te wegen.

Lennox weegt 6,5 kg en is 68 cm lang.
Mycah weegt 7,5 kg en is 67 cm lang.

Allebei dus een kilo aangekomen sinds de 6 maanden check. We hebben op de terugweg nog wat boodschapjes gedaan en thuis heb ik ze in bed gelegd. Daar hebben ze een uurtje geslapen. Eenmaal weer beneden heb ik ze fruit gegeven.
Terwijl ze na het fruit aan het spelen waren, heb ik de was aangezet en de vaatwasser uitgeruimd. Lekker een boterhammetje gesmeerd die ze ieder op hebben gegeten en na een flesje lekker naar bed voor het middagdutje.

Na een uurtje was Lennox wakker. Zij was beneden aan het spelen toen mijn tante de luiaards kwam brengen die ik had besteld voor de Stichting Cystic Fibrose. Als je hier meer over wil weten, kun je me altijd een berichtje sturen!

Uiteindelijk werd Lennox na een uurtje weer moe en zij heeft nog 2 uur in ons bed geslapen. Ondertussen was Mycah na een dutje van 3 uur wakker geworden, maar die was na een half uurtje weer moe. Ik dacht dat dit kwam doordat we gisteren naar de kinderboerderij waren geweest en meneer het vertikte om daarna bij vrienden te slapen.

Na het hapje heb ik toch even getemperatuurd en hij bleek koorts te hebben. Dus allebei een flesje melk en toen naar bed. Ik zat in bad toen Marc kwam om te vertellen dat hij gebeld was dat het dochtertje van vrienden van ons 41 graden koorts had en zij morgen langs de huisarts gingen. Ik zou Mycah nooit morgen met 41 graden koorts weg kunnen brengen en mama moest werken, dus heb ik om 10 uur nog mijn schoonmoeder gehaald. Om 10 over 12 lag ik uiteindelijk in bed.

Dinsdag 19 februari

Vandaag heb ik gewerkt. Het was een rustig dagje. Na school had ik meteen de eerste twee oudergesprekken, die boven verwachting goed gingen. Heel fijn! Toen heb ik de klas opgeruimd en ben ik naar huis gegaan. Daar heb ik gegeten, de kinderen mee verzorgd en toen moest ik alweer naar school. De ouderavonden begonnen om 7 uur. We waren om half 10 klaar en toen heb ik nog wat met collegaatjes gedronken. Uiteindelijk was ik om 10 uur thuis.

Slapen in de auto

Woensdag 20 februari

Vandaag weer gewerkt. Een lekker dagje waar ik vanaf 10 uur 2 extra kinderen had, omdat de schoonmoeder van een collega plotseling was overleden. Na school heb ik geluncht. Nadat ik had opgeruimd en nog wat had besproken met een aantal collega’s ben ik naar huis gegaan. Ik was om half 4 thuis. Daar heb ik mijn schoonmoeder geholpen met de kinderen. ’s Avonds heb ik wat geschreven en gelezen. Niet veel in ieder geval.

Donderdag 21 februari

Vandaag begin ik met anderhalf uur de klas overnemen van dezelfde collega van gisteren. Daarna komt er een gepensioneerde oud-collega de groep voor de volgende twee dagen vervangen. Gelukkig hebben we iemand kunnen vinden. Vanaf de kleine pauze ben ik in groep 5 waar ik tot kwart voor 1 blijf, dan ga ik naar groep 6. We hoppen vandaag dus lekker rond.
Na school hebben we meteen een oudergesprek, dan drinken we wat. Waarna we weer een gesprek hebben met de IBer. Marc komt ondertussen even de auto’s ruilen zodat hij de kinderen kan ophalen van het kinderdagverblijf. We gaan even naar de friettent om te gaan eten en dan beginnen we met onze oudergesprekken. Om kwart voor 10 zijn we klaar, na fijne gesprekken. We drinken nog wat met de collega’s en uiteindelijk stap ik om half 11 de deur weer binnen. Ik klets nog wat met mijn schoonmoeder en uiteindelijk lig ik veel te laat op bed.

Vrijdag 22 februari

Marc ligt ziek op bed. Die is gisteren al ziek thuisgekomen en heeft mijn schoonmoeder een beetje geholpen. Hij is tegelijk met de kinderen naar bed gegaan.
De hele slaapkamer stinkt want hij heeft griep en daarbij hele zweetaanvallen. Ook Lennox heeft bij ons geslapen, want zij lag gisteren ook al ziek naast Marc. Die is vandaag wel een beetje vrolijker.
Toch zijn beide kinderen behoorlijk hangerig. We hebben onze handen er vol aan.
Ik verschoon ons bed nog even en verder ben ik voornamelijk met de kinderen bezig. Na het eten, drinken en slapen ritueel, maak ik voor ons pasta. Marc eet uiteindelijk wel mee. Samen met mijn schoonmoeder kijk ik nog een stukje van 50 shades of grey en dan ga ik slapen.

Taartje eten 😀

Zaterdag 23 februari

Vandaag is het kind van mijn schoonbroer jarig. Marc voelt zich nog steeds niet fit en dus ga ik met Mycah, Lennox en mijn schoonmoeder op weg naar mijn schoonbroer. Daar ontmoet ik de nieuwe vriendin en hebben we het gezellig. Lennox speelt met haar nichtje, Mycah wil eigenlijk voornamelijk bij mij zitten. Hij wordt een beetje eenkennig.

Na een paar uurtjes en een potje zet ik de kinderen weer in de auto en zet mijn schoonmoeder af. Op de terugweg stop ik even bij de Starbucks waar ik met Mycah koffie haal. Thuis krijgen de kinderen nog een fles en gaan naar bed. Ik bak voor Marc en mij frietjes. ’s Avonds schrijf ik nog wat, maar Mycah is al snel aan het huilen en daar ben ik best even mee bezig. Jammer.

Zondag 24 februari

Om 10 voor 9 zit ik in de bus naar de 9 maandenbeurs. Hier vertel ik later nog over.

Om 7 uur ben ik weer thuis. Marc en ik eten weer friet (heel gezond weekend dit) en duiken lekker vroeg ons bed in. Ik lees daar nog wat. Mycah wordt weer wakker. Nadat hij in slaap is gevallen leg ik hem terug. Marc slaapt nog geen 10 minuten als Lennox begint. Ik krijg haar niet stil en besluit haar tussen ons in te leggen. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen, voordat ik haar terug heb gelegd.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.