De week van de Brouwers

Afgelopen week deed ik dit!

Maandag 22 Oktober

Lekker rustig opgestart. Vandaag was Marc ook thuis, dus het leek bijna een extra weekend dagje. De kinderen hebben lekker gespeeld in de box. Lennox was echter wel erg moe en snotterig. Ze had een hele rode neus en het snot droop er aan alle kanten uit. Toch lachte mevrouw verder vrolijk wanneer ze wakker was.

’s Avonds nog wat geschreven aan Storm & Structure.

Lennox uitgeteld

Dinsdag 23 oktober

Het was weer een werkdag. Marc was ook vandaag nog een dagje thuis aan het werk, maar de kinderen gingen lekker naar het kinderdagverblijf zodat hij wel thuis wat kon doen. Wel had ik gezegd dat als Lennox echt ziek zou worden, ze Marc mochten bellen. Het kind was nog steeds helemaal rood en vol met snot.

Op het werk werd ik voor de derde keer gefilmd en verder was er niks speciaals.

Nadat ik de kinderen thuis op had gehaald, in bad had gedaan en gegeten, heb ik nog lekker wat geschreven.

Woensdag 23 oktober

Vandaag was weer een werkdag, voor ons allebei. Om half 10 kwam de leerlingbegeleider in de klas kijken naar de kinderen. Tussen de middag had ik een lunch gemaakt door de leerlingen van groep 8. Het was een tosti met kaas en gehakt en smaakte heerlijk. Daarna had ik gesprek met de leerlingbegeleider. Nadat ik nog wat schooldingen had geregeld, ging ik om 4 uur de kinderen ophalen.

Na het ritueeltje van eten koken, kinderen voeden en naar bed brengen, heb ik nog even geschreven en gelezen.

Op het kinderdagverblijf

 

Donderdag 25 oktober

Vandaag begin ik rustig met een half uurtje naar mijn eigen video kijken van dinsdag en wat vragen beantwoorden over wat ik ervan heb geleerd. Daarna ga ik bij een collega in de klas kijken naar een les van haar.

Na de pauze ben ik in groep 5 en na de volgende pauze ga ik naar groep 6. Een beetje een “van hot naar her” dag dus. Na school heb ik vrijwel meteen gesprek met mijn videointeractiebegeleidster en bespreken we wat ik ’s ochtends heb ingevuld. Vervolgens sluit de directrice aan en hebben we het over mijn leerproces en hoe het tot nu toe op het werk gaat. Dit gesprek is heel erg positief en ik ga met een goed gevoel weg.
Als laatste bespreek ik nog even met mijn duopartner de dingetjes van de klas en spreken we een nieuw communicatiesysteem af. Hopelijk werkt dat net iets beter.

Ik ben laat thuis met de kinderen en besluit om frietjes te halen in plaats van te koken.

Vrijdag 26 oktober

Mycah werd om 2 uur wakker nadat hij gisterenavond zijn fles niet goed had leeggedronken. Ik gaf hem een fles en legde hem terug in bed. Een goed uur later lag meneer bij mij en krijste de hele boel bij elkaar. Ik kreeg hem bijna niet stil. Uiteindelijk is hij met veel moeite naast me in slaap gevallen, maar was heel onrustig. Ik heb hem dus maar niet teruggelegd. Ik was blij dat Marc ging werken, want toen kon ik iets beter liggen met hem naast me.
De hele dag was hij hangerig en vervelend. ’s Middags ben ik een Deryan tentje op gaan halen, die ik via Facebook heb gekocht. Dit omdat we over 2 weken een weekendje weggaan en we deze willen gebruiken. De kinderen moeten toch ergens in slapen. We hebben daar nog een campingbedje tot onze beschikking. Daarna ben ik nog even naar de stad gegaan voor inlegluiers voor Mycah, aangezien hij door zijn luier heen plast. Ook kocht ik nog minischoentjes en bekers.

Bij de Action zette Mycah het opnieuw op een krijsen, want meneer houdt echt niet van winkelen. Gelukkig stopte hij buiten weer. Eenmaal thuis begon hij echter opnieuw. Na de fles ging hij naar bed, maar om half 9 zat hij weer beneden. Krijsend en wel. Al snel hadden we hem rustig en weer in bed, maar een uur later hetzelfde ritueel. Inmiddels hadden we bedacht dat het misschien zijn snijtand was, want die komt door. Ik ben dus naar de Jumbo geracet die goddank op vrijdag tot 10 uur open is, want inmiddels was het kwart voor 10. Daar heb ik Dentinox gehaald, aangezien de versie van VSM niks deed. Nadat ik dit heb opgesmeerd en hem nog een half uur heb getroost, viel hij in een diepe slaap. Het kind was inmiddels oververmoeid.

 

Zaterdag 27 Oktober

Vannacht om 3 uur was Mycah er weer. Ik heb zijn tandjes nog een keer ingesmeerd en na een half uur viel hij gelukkig weer in slaap. Hij sliep tot kwart voor acht en toen heb ik zijn zus ook wakker gemaakt. Om 9 uur heb ik Marc wakker gemaakt, zodat ik kon gaan douchen.

Na de fles van 11 uur ben ik met Mycah en Lennox naar Emmy van Letters & Lights gegaan, omdat mijn boekenkaarsen klaar waren. Deze wil ik meenemen naar een boekenevent dat ik binnenkort heb in Harderberg.
Op de terugweg nog even naar de slager en de Jumbo. Bij die laatste zette Mycah het weer op een krijsen en gelukkig hoefde we nergens meer langs. Snel naar huis. Daar een fles en naar bed.

De kinderen sliepen tijdens het koken en na het eten hebben we ze eruit gehaald en in bad gedaan. Na de avondfles van 7 uur lekker het bed in.
Ik heb nog even armbandjes gemaakt die ook meegaan naar het event in Harderberg.

Armbandjes voor het event

Zondag 28 oktober

’s Ochtends om kwart voor 6 nieuwe tijd was meneertje Mycah wakker. Dus ben ik flessen gaan maken en na de fles hebben we ze terug in bed gelegd. Marc is even shag gaan halen om vervolgens achter de xbox te kruipen, terwijl ik nog even wat heb geslapen. Om half 10 hebben we ze wat banaan gegeven en zijn toen in de auto gestapt om een draagzak op te halen. Ook deze had ik weer via Facebook aangezien ik al een draagdoek heb, maar met het weekendje lijkt het me wel makkelijk als Marc ook iets heeft om te dragen zodat we met wandelen niet perse de wagen mee hoeven nemen. Voor hem is een zak makkelijker dan een doek, want klik klik is toch meer een mannending dan knoop knoop. xD

Daarna ben ik nog even naar de Jumbo, Action en Praxis gereden voor wat beleg voor Marc en een nieuwe tang voor mij.
Eenmaal thuis heb ik nog met de kinderen geknuffeld. Na 7 uur naar bed en nu schrijf ik deze blog en zo nog wat aan mijn verhaal.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.