Kerst en familiedingetjes

Het is weer de tijd van het jaar. Kerst. Ik vind Kerst altijd heel erg gezellig. De lampjes, kaarsjes, dekentjes op de bank. Heerlijk. Maar het is ook weer de tijd van eten met familie. Hoe doe jij dit?

Kerst: de tijd van lampjes, dekentjes en kaarsjes. Maar ook de tijd van eten, familie en samenzijn. Elk jaar is het bij ons thuis weer een beetje een dingetje. Gaan we langs al die familieverplichtingen of kiezen we voor onszelf.
Al twee jaar op rij hebben we gekozen om één dag met vrienden door te brengen en één dag met mijn familie aangezien het bij Marc niet supergroot gevierd wordt.

Maar nu hebben we kinderen

Het is natuurlijk iets anders om de kinderen bij je ouders weg te houden met Kerst. Dat wordt toch wel een dingetje. Tegelijkertijd hebben we geen zin om met de kinderen drie gezinnen af te reizen, want Marcs ouders zijn tenslotte gescheiden. Dat wil zeggen mijn ouders, zijn vader en zijn moeder. Dat is een behoorlijk gesleep. Zeker aangezien zijn moeder een uur verderop woont.

Daarbij is Marc geen grote familie evenementen fan. Die heeft er simpelweg een hekel aan om een beetje op te zitten bij familie en braaf mee te eten. Dat is gewoon niet zijn ding. Als ik dit dus zou organiseren heb ik een week lang een zeer chagrijnige Marc. Je leest het goed. Geen twee dagen, nee een week. Daarbij is de aansleep ernaartoe ook niet gezellig.

De oplossing

De oplossing dit jaar is dat we de hele familie (zonder oma) bij ons laten eten. Mijn ouders, zijn ouders en onze broertjes incl. kinderen. Waarschijnlijk haakt zijn vader af, want die gaat op visite bij andere familie en Marcs broertje heeft die dag de kinderen niet. Maar uiteindelijk wil dat toch zeggen dat we met zeven man rond de tafel zitten. Ik heb alleen maar een campinggasstelletje…
We gaan dus overduidelijk gourmetten.

Ook werd er dit jaar door onze vrienden weer gevraagd wat we eerste kerstdag gaan doen. Dan hadden we nog niks staan en dus komen zij dit jaar ook naar ons. 

Wij gaan dus twee keer gourmetten.

En jij? Gaan jullie wel de hele familie af? Komen ze gezellig bij jullie eten? En wat eten jullie dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.