De week van de Brouwers

Wat heb ik afgelopen week gedaan?

Maandag 4 maart

Vandaag ben ik met de kinderen opgestaan en hebben zij een flesje gedronken. Daarna heb ik Lars uitgelaten. Marc was ook al vroeg wakker, maar helaas is het niet zo’n mooi weer. Marc gaat in de tuin rommelen terwijl ik binnen de huishoudelijke taken doe en voor de kinderen zorg.

Er gebeurd niet heel veel spannends vandaag. Rond de middag bel ik Melanie op Skype en werk ik aan mijn verhaal. Tussendoor geef ik de kids brood en leg ze op bed. Terwijl zij slapen, werk ik aan mijn boek. Als de kinderen weer wakker zijn, spelen we samen op het kleed.

Na het ritueeltje van eten, fles en slapen werk ik nog verder aan mijn boek

Dinsdag 5 maart

Vandaag gaan de kinderen gewoon naar het kinderdagverblijf. Ze spelen er graag en zo heb ik mijn handen even vrij om wat voor het huis te doen. Als eerste ga ik langs Superkeukens. Wij hebben daar onze keuken gekocht (kuch in 2017 al kuch) en ik wil even het eiland omdraaien en de datum doorgeven. We gaan voor 1 augustus en ik hoop echt dat we dat gaan halen. De jongen laat nog even een diepere, mattere zwart zien, die nieuw is voor de keukenkastjes en uiteindelijk vraag ik daar een nieuwe offerte voor.

Als ik thuis ben, speel ik eerst even een spelletje op mijn telefoon samen met mijn lunch. Dan ga ik boven alvast stoffen. Dit is al een flinke tijd niet gebeurd en dus ook een flink klusje. Daarna haal ik de kids op. Thuis spelen we nog even en dan krijgen we het ritueel weer.

Als de kinderen op bed liggen, werk ik aan mijn boek.

Mycah en mama dag

Woensdag 6 maart

Vandaag gaan de kinderen weer lekker spelen. Ik ga thuis nog even een paar uur liggen. Daarna ga ik boven verder. Ik stofzuig en dweil en ook de trap naar beneden is aan de beurt. Dan stof ik nog even de benedenverdieping.

Daarna haal ik de kids weer op, waar ik nog even lekker mee knuffel en speel. Opnieuw het ritueel weer en daarna ga ik weer aan de slag met mijn boek

Donderdag 7 maart

Ook vandaag gaan de kinderen weer naar het kinderdagverblijf. Marc en ik gaan even de stad in want Marc moet nodig nieuwe schoenen. Die vinden we bij de Athlete Foot en dan halen we nog even een nieuwe schep. Thuis maak ik beneden nog even de vloer schoon en dan ga ik verder met mijn boek. Ik schiet een flink stuk op met de hulp van een vriendin, want ik zat een beetje vast. Daarna ga ik naar de supermarkt en haal de kids weer op. We volgen na wat spelen het ritueel weer op en dan kan ik verder met mijn boek. Om half 10 kijk ik nog Lethal Weapon.

Vrijdag 8 maart

Marc verveelt zich vandaag en is daardoor niet echt te genieten. Ik werk tussen alle dingetjes van de kids door aan mijn boek. Tussendoor spelen zij lekker op de grond met hun speelgoed. Vandaag gebeurd er weinig spannends. Ook na het ritueel werk ik nog aan mijn boek.

Allebei ziekjes

Zaterdag 9 maart

Marc wil op visite bij zijn broertje, maar ik heb daar geen zin in. Ik ben laatst al alleen naar de verjaardag van ons neefje geweest en ik wil niet weer een hele dag daar een beetje op de bank hangen. Daarom gaat Marc samen met Lennox. Ik blijf met Mycah thuis. ’s Ochtends wil hij niet slapen waardoor we uiteindelijk samen in mama’s en papa’s bed belanden. Uiteindelijk vallen we samen in slaap. Daarna speelt hij lekker in de box. We lunchen samen en als hij dan weer gaat slapen, werk ik aan mijn boek. Hij slaapt tot ongeveer drie uur en wordt wakker met een enorm humeur. Na een half uur breng ik hem dan ook terug naar bed, waar hij meteen in slaap valt. Tien minuten later komt Marc met Lennox binnen. Die is ook hartstikke moe, dus ik leg haar ook in bed. Marc vertelt even over het verbouwen van het aquarium en ik werk daarna nog even aan mijn boek.

Na het ritueel, werk ik nog verder aan mijn boek.

Zondag 10 maart

Ik ga ’s ochtends met de kinderen naar beneden. Om 8 uur liggen ze er weer in, maar dat is van korte duur. Om half 9 zijn ze er allebei weer, helemaal in tranen. Ze hebben beide koorts en hangen maar wat. Lennox wil al snel weer slapen, dus die breng ik terug naar bed. Ondertussen komt Marc naar beneden. Mycah eet net een banaantje. Hij lijkt het redelijk te doen, tot hij vijf minuten later een harde boer laat en zijn banaan eruit gooit. Die ruikt erg zuur, dus ik gooi het onder overgeven in plaats van opboeren. Ook hij voelt zich ineens niet meer lekker en wil naar bed.  Rond half 12 is hij weer wakker en we geven hem een fles en een zetpil. Hij is helemaal niet fit en wil alleen maar bij mij hangen. Lennox wordt om kwart over 12 wakker en wil een beetje spelen, maar ook dat duurt niet lang. Rond een uur liggen ze allebei alweer in bed, in diepe slaap.

Om een uurtje of drie zijn ze allebei weer wakker, maar het zijn twee vaatdoekjes. Mycah ligt alleen maar bij mij op mijn borst. Lennox speelt even met Marc maar wil al snel bij mij zitten, waar ze weer in slaap valt. We slaan het eten over, in plaats daarvan krijgen ze een extra fles. en om 7 uur de gewone fles met een zetpil. Als de kids op bed liggen werk ik verder aan mijn boek. Hopelijk zijn ze morgen iets fitter.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.