De week van de Brouwers

Wat heb ik afgelopen week gedaan?

Maandag 28 januari

Vandaag met de kinderen lekker rustig aan gedaan. Ze waren niet heel vrolijk, vooral Mycah maar er leek niet echt een oorzaak te zijn. Tussendoor wat wassen gedraaid en het huis wat opgeruimd.

’s Avonds nadat de kinderen in bed lagen, ging ik naar mijn duocollega. Samen hebben we gewerkt aan de verslagen van de kinderen in mijn klas. Ik was om 12 uur thuis en heb Lars uitgelaten.
Om kwart over 4 lag Mycah huilend in bed. Ik kreeg hem niet stil. Tanden ingesmeerd, alles.

Dinsdag 29 januari

Blijkbaar had Mycah toch wat koorts. Ik heb hem een zetpil gegeven en samen met zijn zus afgezet bij het kinderdagverblijf. Ik moet tenslotte gewoon werken. Wel hebben ze mijn nummer en als het slechter gaat (hij is verder prima vrolijk) mogen ze me bellen en ga ik wat regelen.
Dit gebeurd niet,  maar ik ga toch op tijd naar huis om deze reden. Om kwart voor 4 sta ik dan ook weer voor de deur en haal ze op. Mycah lijkt vrolijk en heeft geen koorts meer.

Thuis doen we het gewoonlijke riedeltje en ik schrijf nog wat.

Om kwart over 3 zit ik met een krijsende Mycah bij ons in bed. We krijgen hem niet stil en om 4 uur besluit Marc naar beneden te gaan. Zijn wekker gaat tenslotte bijna. Om kwart over 4 valt Mycah dan uiteindelijk toch in slaap en ik kan nog 2 uurtjes slapen voordat mijn eigen wekker gaat.

Samen naar buiten kijken vanaf mama en papa’s bed

Woensdag 30 januari

Vandaag weer gewerkt. ’s Middags schrijf ik nog aan een verslag. Ik besluit om kwart over 3 naar huis te gaan. Ik ben kapot. Marc haalt mijn schoonmoeder op, mocht het vannacht weer feest zijn. Ik ga naar huis zonder kinderen en geniet even van het feit om een uur lang het huis op te ruimen zonder iemand om me heen.

Als ik de kinderen heb gehaald, heb ik mezelf buitengesloten. Ik haal dus een huissleutel op bij mijn ouders (ik geef het slaapgebrek de schuld). Als Marc thuiskomt met mijn schoonmoeder heb ik ze even globaal gewassen en in hun pyjama gehesen. Daarna nog een fles en naar bed.
Dan kook ik voor mijn schoonmoeder, Marc en mezelf en daarna spendeer ik mijn avond door mijn schoonmoeders ereader van boeken te voorzien.

Om kwart voor 11 begint Mycah te jengelen en zonder schuldgevoel drop ik hem bij mijn schoonmoeder. Ik moet echt slapen. Sorry jongen.

Donderdag 31 januari

Blijkbaar sliep meneer heerlijk om 12 uur. Fijn voor mijn schoonmoeder. Ik heb er overigens niks van gemerkt want ik sliep allang. Vandaag werk ik in groep 5 en ze zijn strontvervelend. Maar aan al het goede komt een eind en om kwart voor 3 rijd ik naar een cursus over Google Classroom, die wonderbaarlijk interessant blijkt te zijn. Om kwart over 6 ben ik thuis. Marc had de kinderen al opgehaald en ik sta nog geen minuut binnen als mijn moeder aanbelt.
De oma’s spelen even met de kinderen die eigenlijk allebei liever bij mama op schoot willen bivakeren. Na een fles breng ik ze naar bed en haal dan frietjes voor ons 3 oude mensen.
’s Avonds kijken we Magnum P.I. (waar ik niet megaveel aanvind, ondervind ik.) en daarna Lethal Weapon (mijn enige tvmoment in de week).

Vrijdag 1 februari

Vandaag is Marc ook thuis en die brengt mijn schoonmoeder weer naar huis. Ik heb letterlijk niets gehoord tot ik zelf om 10 uur 😮 wakker schrik. Snel spring ik onder de douche en laat Lars uit. Als Marc is weggereden ben ik alleen met de kids. Ik geef ze brood en gooi ze terug in bed. Ze slapen heerlijk 2 uur aan een stuk (Mycah zal wel moe zijn na deze week) en spelen daarna heel lief beneden.

Verder niets spannends vandaag. ’s Avonds schrijf ik nog wat.

Lennox en mama

Zaterdag 2 februari

Vandaag gaat Marc naar zijn broertje om wat gereedschap op te halen. Ik heb om 10 uur afgesproken bij de indoor speeltuin met het groepje van de zwangerschap. We kletsen weer een uurtje bij om daarna de kids met een fles naar bed te doen. Na het slaapje spelen ze lekker en na een tussendoortje nog even slapen, want ze waren toch nog wel moe. Daarna is Marc ook weer thuis en we doen samen de kinderen in bad. ’s Avonds schrijf ik nog wat.

Zondag 27 januari

Typisch zondag vandaag. Ik doe weinig behalve alles aanpassen voor mijn nieuwe zakelijke rekening zodat alle betaling van mijn boeken voortaan daarheen gaan. Verder kijk ik hoofdstukken na als editor voor 2 mensen en schrijf ik zelf nog wat. Dat was het wel zo’n beetje.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.