De week van de Brouwers

De week van Kerst en wij deden dit!

Maandag 24 december

Het is de dag van Kerstavond. Ik besluit om ’s middags even langs mijn oma te gaan. Ik hijs de kinderen in de auto en zelfs Marc gaat even mee. Als we aankomen blijkt dat oma weg is. Fijn. Dan heeft ze pech, want niemand weet waar ze uithangt. Ik haal nog wat extra borden bij de Blokker en een tuintafel bij mijn ouders.

De rest van de dag is heerlijk rustig. De kinderen spelen lekker en wij kunnen het huis alvast een groot deel opruimen.
’s Avonds schrijf ik nog wat aan Blessure

Dinsdag 25 december

Vandaag is het eerste Kerstdag. Er komen vrienden van ons gourmetten en dus gaan we ’s ochtends even goed aan de stofzuig en dweilen we nog eens goed door het huis heen. De wc wordt nog een laatste keer gepoetst en dan blinkt het huis. We hebben de geurkaarsjes aan en spelen nog wat met de kids, terwijl in de aanbouw de tafels aan klaarstaan met borden en gourmetstellen.

Rond vier uur zijn onze vrienden er en geef ik eerst de tweeling even een groentepot. Daarna schuiven we allemaal aan tafel en begint een gezellige avond.

Woensdag 26 december

Vandaag doen we het hele ritueel, minus het dweilen en de wc nogmaals, want vandaag gaan we nog een keer gourmetten maar dan met familie. Iedereen komt bij ons en dat is fijn voor de kinderen. Lekker in hun eigen bedje.

Ook deze keer is iedereen er rond 4 uur en opnieuw hebben we een gezellige avond. Als iedereen om kwart voor negen de deur uit is, leun ik nog even achterover met een boekje.

Donderdag 27 december

Vandaag ruimen we in de ochtend alle laatste schade op. De ene tafel kan alvast weer naar buiten en de vaatwasser wordt geleegd en meteen weer gevuld.
’s Middags komt de constructeur even langs om met Marc mee te kijken voor de verbouwing/aanbouw die we dit jaar gaan realiseren. Hopelijk wordt dat een mooie offerte en valt het allemaal mee voor ons. We hoeven gelukkig maar één vergunning aan te vragen, dus dat komt mooi uit.

Verder doen we vandaag weinig.

Vrijdag 28 december

Vandaag gaat Marc vuurwerk halen in Duitsland. Rond elf uur gaan ze op weg. Ik ben met de kinderen thuis. Als ze slapen zit ik even op de laptop om een blogje te schrijven. Daarna geef ik ze yoghurt en zet ze in de maxicosi’s. Ik heb namelijk nog een pakket dat op de bus moet en daar heb ik een doosje voor nodig die ik bij de Hema op ga halen. Ik zou eigenlijk gaan als Marc terug zou zijn, maar aangezien het al vier uur is en de radio het over ellenlange files heeft, besluit ik ze mee te nemen.

Ik ga nog even langs Mi Casa in Oss, om mijn IXXI ring (die ik van mijn waardebon kerstpakket heb gekocht) aan te vullen en haal 2 doosjes. Daarna pak ik mijn pakketje in de auto in en rijd met de kinderen snel langs de Jumbo. Ondertussen is Marc thuisgekomen en staat onder de douche. Ik heb geen idee hoeveel vuurwerk we hebben, aangezien het al mee is naar Nieuwkoop.

De rest van de dag doen we rustig aan en ’s avonds nog even wat geschreven.

Lennox en ik.

Zaterdag 29 december

Pyjamadag voor de kinderen. We ruimen het huis weer eens op en doen verder lekker rustig aan. Een beetje genieten van de vakantie. We hebben het nog even over de achtergevel en ideetjes die we daarvoor hebben en ik bespreek een kledingkast idee voor Mycah en Lennox. Dat laatste wordt wonderbaarlijk genoeg goedgekeurd.

’s Avonds schrijf ik nog wat en begin ik aan mijn laatste boek van 2018, wat ik natuurlijk nooit op tijd uit ga lezen.

Zondag 30 december

De op een na laatste dag van 2018 breng ik in rust door. Ik knuffel met de kinderen, ik wandel met Lars en verder schrijf ik nog wat. Ook Marc doet weinig vandaag, maar geniet van de rust in huis met een spelletje op de XBOX. Lekker ontspannen voor morgen.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.