De week van de Brouwers

Je hebt vast gemerkt dat het afgelopen week erg stil was op de blog. Dit kwam met name doordat Mycah ziek was en ik het erg druk heb gehad om voor hem te zorgen en tjah… kinderen komen toch echt voor de blog. Daarbij heb ik ook nog een deadline lopen voor een kort verhaal en daar krijg ik voor betaald, dus tjah… Maar ik zal je even vertellen over afgelopen week.

Afgelopen week deed ik dit!

Maandag 10 december

Mycah begon ’s nachts met huilen. Ik heb zijn tanden ingesmeerd met Dentinox, maar in zijn eigen bed slapen wilde hij niet. Dus uiteindelijk heb ik hem bij ons in bed genomen. Ik heb bijna geen oog dichtgedaan en was dan ook best moe vandaag. De hele dag wilde hij eigenlijk alleen maar bij mij hangen. Gisteren was dit ook al zo en Marc had zijn moeder al gebeld voor het geval dat. Ik liet om 11 uur weten, dat hij zeker zijn moeder kon halen vanavond want inmiddels had het jochie ook koorts en ik kon deze slingeraap zo morgen niet bij het kinderdagverblijf afzetten.

Vanaf een uur of één begon hij te huilen en stopte hier amper mee. Alleen als hij een fles in zijn mond had op voedingstijd en als de Teletubbies op tv waren. Toen Marc om 7 uur met zijn moeder binnenstapte was ik totaal afgebrand. Ik heb hem aan Marc gegeven en ben met de hond gaan wandelen.

Ook die nacht heeft hij bij ons in bed geslapen, maar deze keer had ik een beter plekje voor hem gevonden waardoor ik zelf mijn ogen beter dicht kon doen.

Dinsdag 11 december

Vandaag moest ik gaan werken. Opnieuw had ik niet superveel geslapen. Ik was dan ook heel erg moe. Lennox heb ik gewoon afgezet op het kinderdagverblijf en mijn schoonmoeder was bij Mycah. De kinderen waren ook vrij druk, dus aan het einde van de dag had ik barstende hoofdpijn. Toen ik met Lennox thuiskwam ben ik eerst een half uurtje gaan liggen met een Aleve. Gelukkig zakte de hoofdpijn wat. Nadat de kinderen op bed lagen en wij gegeten hadden, ben ik ook naar bed gegaan. Ik was doodmoe.

Ziek zijn bij mama

Woensdag 12 december

Om 5 uur was Mycah wakker. Ik heb hem met een fles bij mijn schoonmoeder gebracht en ben nog even gaan slapen. Doordat ik gisteren lekker op tijd was gaan slapen, ging het vandaag een stuk beter. ’s Middags heb ik nog wat gewerkt in de klas.
Daarna heb ik Lennox opgehaald en heb ik na het eten nog wat geschreven. Opnieuw niet te laat naar bed gegaan.

Donderdag 13 december

Wonderbaarlijk genoeg heeft Mycah vanacht doorgeslapen. Hallelujah. Ook moest mijn schoonmoeder vandaag met hem naar de dokter, waar ik na flink aandringen toch terecht kon. Inmiddels kotste hij namelijk met al het slijm ook telkens zijn flessen uit. Het mannetje kreeg niet voldoende lucht en wat hij opdronk, kwam er net zo hard weer uit doordat hij zo’n last heeft van slijmophoping.

Ik ging aan het werk en na het werk moest ik door naar de mondhygiëniste. Nadat ik daar een kwartiertje in de stoel had gelegen (wat een verademing want bij mijn oude was het altijd gezeik en lag ik minstens 3 kwartier) ben ik in de auto gestapt en naar de supermarkt gereden. Na de boodschappen maar eens naar mama gebeld, die niet opnam. Uiteindelijk belde papa terug, dat mama geen telefoon bij had. Dus toen mijn schoonmoeder maar gebeld. Mycah had een penicilinekuur gekregen na aandringen van mijn schoonmoeder. De huisarts wilde namelijk niets doen. Het zou wel een virusje zijn. Mijn schoonmoeder had gezegd dat het niet goed was dat hij alles uitkotste met een brok gele slijm want zo verloor hij veel vocht. Toen heeft ze hem toch maar even beter bekeken en kreeg hij een kuurtje. (overigens was ik de week ervoor ook al geweest en toen had hij al een puffer en neusspray gekregen, dus ze had kunnen weten dat het alleen maar erger werd).

Ik ging nog even naar de chiropractor en daarna naar huis.
Thuis lekker geknuffeld met Mycah en Lennox. Nadat ze in bed lagen heb ik nog wat geschreven.

Vrijdag 14 december

Vandaag was mijn schoonmoeder er nog. Zij heeft de was gedaan en ik heb voornamelijk met Mycah gezeten. ’s Middags lag hij op bed en toen kon ik even de badkamer poetsen. Ook Marc was vandaag vrij. Die heeft het lekker rustig aan gedaan (oftewel helemaal niks behalve Farming spelen). ’s Avonds heeft Marc zijn moeder naar huis gebracht.

Ze waren nog geen 10 minuten de deur uit of Mycah begon te miepen. Ik heb hem overgelegd in ons bed en ben ernaast in slaap gevallen. Marc maakte me om half 10 wakker, maar aangezien hij een spelletje ging spelen, heb ik Mycah teruggelegd in zijn eigen bed en ben zelf lekker in bed gekropen.

Lennox voelde zich gelukkig wel goed.

Zaterdag 15 december

Vandaag ging het supergoed. De kinderen zijn na de ochtendfles een uurtje gaan slapen en mama dus ook nog. Toen papa om half 10 wakker werd, zaten ze net aan het fruit. Daarna lekker gespeeld en over gegaan op een stuk boterham en roosvicee met water (Mycah drinkt geen gewoon water dus dit was een tip van de huisarts). Daarna lekker naar bed.
Toen ze om half 2 eruit kwamen hebben we alle spullen gepakt en zijn we op visite gegaan bij ome Bob. Dat was heel gezellig.
Om half 8 waren we weer thuis. Lennox lag al snel in bed, Mycah heeft nog een flesje op en met papa gespeeld en toen ging hij ook slapen.

Zondag 16 december

Vandaag waren ze al om 6 uur wakker. Dat is voor deze twee uitzonderlijk vroeg. Na de fles lagen ze er om 7 uur weer in. Om half 9 lagen ze te kletsen en heeft Marc ze mee naar beneden genomen en fruit gegeven. Daarna ben ik met Lars uitgeweest. Na nog wat spelen en de fles hebben we ze naar bed gebracht.

’s Middags kwam een vriendin langs en hebben we gezellig met zijn allen gerommeld.

’s Avonds heb ik nog wat geschreven.

Mycah voelde zich weer wat beter dus wilde papa graag helpen met XBOXen

Hopelijk blijft het deze week zo goed gaan met hem, als het weekend is gegaan. Dat zou heel fijn zijn.

Dat was onze drukke week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.