De week van de Brouwers

De week van de BrouwersMaandag 2 juli

Maandag was een rustig dagje. Gewoon de normale dingetjes gedaan met de kids. ‘S Avonds kwamen de buren op kraamvisite. De buurvrouw had een werkje geborduurd met de namen en een jongen en een meisje erin. Super lief

Dinsdag 3 juli

Vandaag moesten we voor de eerste keer langs het consultatiebureau. ‘S ochtends kwam mama eerst even de bovenverdieping poetsen. Superfijn want dat zijn klusjes die ik nog niet trek.

Daarna gingen we op weg naar het consultatiebureau. Helaas had ik een invaller want de vrouw bij ons thuis was best leuk. Deze? Not so much.

Ten eerste was t een slome doos. Ze praatte echt alsof ik niet heel intelligent ben. Vervolgens kon ze zelf niks zeggen over de deuk in Lennox haar fontanel. Ikzelf wel. Ze wilde me de groeicurve uitleggen en toen heb ik haar onderbroken want die ken ik al. Dat hoef je me niet in Jip en Janneke taal uit te leggen.

Vervolgens zeurt ze dat mijn kinderen op de -1 lijn zitten. Ten eerste zijn ze 3 weken te vroeg en daar hou je geen rekening mee. Ten tweede eten, slapen en groeien ze prachtig. Dus ik zie geen probleem.

                 Lennox

Klap op de vuurpijl? Lennox haar hoofd was wel erg klein. (3cm kleiner dan van Mycah – 33 cm.) Voor iemand die mijn dossier heel goed gelezen had naar eigen zeggen, ben je niet op de hoogte van het feit dat mijn dochters hoofd altijd aan de kleine kant is geweest. Ook tijdens de zwangerschap en dat het prima in verhouding staat tot haar lijf. Alsjeblieft dankjewel. De volgende keer dat ik een afzeikserenade krijg, ga ik ze de wind van voren geven. Deze keer was ik nog mild met korte antwoorden.

Na het consultatiebureau moest ik nogal haasten naar het werk waar ik even kort door zou spreken voor de volgende dag en voorbereiding van het nieuwe schooljaar omdat ze zo enorm was uitgelopen.

Woensdag 4 juli

Vandaag kwam mama weer oppassen want ik had om 11 uur stoeltjes passen op mijn school van volgend jaar. Even kennismaken met de kinderen. Het was super leuk.

Daarna snel naar huis en spullen van de kids ingepakt en op naar de high tea samen met mama. Dat kreeg ze nog voor haar verjaardag – ze is met valentijn jarig – en we hebben het nu gedaan. Bij de Conversatie in Uden.

Het was heerlijk en ik vond het een echte aanrader.

‘S Avonds kwamen mijn oom en tante op kraamvisite. Ik kreeg een bon voor de Prenatal. Altijd fijn want dan kan ik gewoon zelf voor de kiddies kijken.

Donderdag 5 juli

                                       Wat er over is van de boom

Vandaag ben ik met de kids naar het kinderdagverblijf geweest. Even alle formulieren tekenen en een wendag ingepland.

Daarna kwamen ze de rest van de boom zagen. De man hing zichzelf bijna op omdat de tak in kwestie een ander idee had dan de bomenman. Maar uiteindelijk is alles goed afgelopen.

Vrijdag 6 juli

Vandaag een rustig dagje. Mama kwam om de benedenverdieping nog even schoon te maken en daarna zijn we met de kids naar de stad geweest. Ik had voor Lennox namelijk geen tshirts en zoals je vast gemerkt hebt, is het nogal warm. Dat bleek nogal een uitdaging in maatje 50 – wat eigenlijk al te ruim is – maar het is gelukt.

          Mycah

‘S Avonds kregen we even kort visite van een vriendin met haar vriend en hun 1 jarige dochtertje. Was even gezellig.

Zaterdag 7 juli

Vandaag kwamen vrienden met hun kinderen op kraamvisite. Na de fles zijn we even naar de speeltuin geweest met zn allen. Dat was wel even leuk.  Daarna met de kinderen naar het pannenkoekenhuis in Heesch.

Helaas zaten we er om half 6 en kregen we om kwart voor 7 onze pannenkoeken. Precies op het moment dat we dus de fles moesten geven. Het duurde ook wel erg lang. Het dochtertje van onze vrienden had zelfs al 5x gevraagd of haar pannenkoek al kwam.

Gelukkig was het gezelschap gezellig en uiteindelijk heb ik Lars om 8 uur bij mama en papa opgehaald.

Daarna kwamen nog 2 andere vrienden met hun dochtertje op visite. We hebben even lekker gekletst over hun vakantie.

Zondag 8 juli

In de ochtend kwam mijn schoonmoeder met haar broer langs. Voor haar broer de kraamvisite. Mijn schoonmoeder heeft even mee de fles gegeven. Tegen 1 uur gingen zij weer naar huis. Daarna bleven de kids bij Marc en ben ik samen met een vriendinnetje van de leesclub naar de verjaardag van een ander vriendinnetje van de leesclub geweest.

Het was heel gezellig en lekker om er even uit te zijn. Daar ook even besproken dat we naar RARE Londen 2019 gaan. Daar heb ik nu al zin in.

 

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.