De week van de Brouwers

Afgelopen week deed ik dit!

Maandag 19 november

Overdag redelijk rustig dagje. Marc was ook thuis omdat we terug waren van het weekendje. Hij had een extra dag vrij genomen. We hebben het een beetje behandeld als extra zondag. Om half 4 moest ik wel met Lennox naar de huisarts. Ze rochelt al even. Om half 5 mocht ik eindelijk naar binnen. Haar longetjes zijn vernauwd en dus hebben we een Ventolin puffer voorgeschreven gekregen die ze nu telkens voor een voeding mag.

Verder een rustig dagje.

’s Avonds nog wat geschreven aan Storm & Structure en gelezen in Kingdom of Ash.

Om half 11 ging ik Mycah verschonen voor ons slapengaan. Doordat de kids op de buik slapen, lekken ze door als ik ze niet tussendoor verschoon. Ik legde hem op het verschoningskussen en toen stopte hij met ademhalen. Van schrik trok ik hem weer omhoog. Daarom ademde hij wel weer, maar het geluid was als een blaffend zeehondje. Marc geroepen, die vond het ook heel eng klinken. Meteen de huisartsenpost gebeld. We moesten meteen komen, met zijn tweeën en moesten Mycah rechtop houden.

Mama en papa gebeld, want er moest iemand bij Lennox blijven. Ondertussen Mycah goed ingepakt en zodra mama en papa er waren, zijn we in de auto gestapt naar de HAP.
Daar aangekomen moesten we nog twintig minuten wachten voor we eindelijk naar binnen mochten. Uiteindelijk bleek het slijm en snot in zijn holtes te zijn, waardoor er een slijmvlies over zijn luchtpijp was geschoven en hij geen lucht kreeg. Ik herken dit wel, want als ik verkouden ben, heb ik hier ook last van. Het advies was om veel neusdruppels te gebruiken voor de voeding en het slapengaan. We mochten meteen weer naar huis.

Kleine fotosessie voor mijn auteurswebsite

Dinsdag 13 november

Vandaag een dagje vrij. Ik had gisterenavond meteen naar mijn afdelingsleider geappt dat ik onderweg was naar het ziekenhuis en zij had een invaller geregeld. Super fijn, want zo kon ik de kinderen even extra goed in de gaten houden. Mycah was veel moe en heeft veel geslapen. Met de neusdruppels ging het wel een stuk beter, maar hij blijft rochelen. Om 11 uur moest ik opnieuw naar de huisarts. Mama kwam even op Lennox passen. Om half 12 was ik aan de beurt. Gelukkig zit de verkoudheid inderdaad niet op de longetjes, dus het advies is doorgaan met de neusdruppels.

De rest van de dag ging het aardig, ondanks dat hij veel slaapt. Ik geef door dat ik morgen weer kom werken. ’s Avonds nog wat geschreven en gelezen.

Woensdag 14 november

Vandaag was weer een werkdag. De kinderen gingen naar het kinderdagverblijf. Tegen de kinderen gezegd in mijn klas dat ik wel bereikbaar was op de telefoon voor het geval er iets met de baby’s was. ’s Middags lekker een broodje kroket gehad bij de lunch en toen nog even in de klas gewerkt. Vandaag werd het later, aangezien ik gisteren ook niet was geweest. Hierdoor had ik nog een hoop dingetjes die ik moest doen.

’s Avonds nog geschreven en wat gelezen.

Mycah en Don zijn beste vrienden

 

Donderdag 15 November

Vandaag draai ik de klas van een vrije collega. Na school had ik nog een vergadering en moest ik nog wat regelen op school. Het was een drukke middag om iedereen te pakken te krijgen. Daarna lekker naar huis en niks meer doen. Behalve de gewone dingetjes als kinderen voeden, naar bed brengen en schrijven.

Vrijdag 16 november

Vandaag lekker rustig aan gedaan. De kids nog steeds niet helemaal lekker, dus die vroegen veel aandacht. Op wonderbaarlijke wijze heb ik het voor elkaar gekregen om met een kind in de draagdoek en de andere veel in bed, toch de was te draaien en de vaatwasser te doen. Ik heb zelfs nog de was op kunnen vouwen en op kunnen ruimen. Ik ben trots. Iedereen leeft nog en ik kon het huishouden doen. Ik weet ’s avonds werkelijk niet meer hoe ik het heb gedaan. ’s Avonds race ik na de voeding en Lennox naar bed brengen met mama nog even naar de stad om een nieuwe jas voor Lennox te scoren. De jas die ik nu heb is echt heel leuk… als je kind kan lopen. Nu zakt ze er steeds in weg. Ik moet een vestjas hebben. Met een aantal bonnen van de Prenatal gaan we op weg en ik vind daar een heel leuke jas. Ook neem ik nog een broekje en een jurkje mee. 1 voor Mycah en de jurk voor Lennox natuurlijk. Zo zijn meteen mijn bonnen op. Bij de Jola neem ik nog een joggingbroekje en een shirt met lange mouwen mee voor Mycah voor maar 10 euro. De rest van de avond doe ik weinig meer.

 

Zaterdag 17 November

Vandaag heb ik Mycahs babynestje opengemaakt. Iemand heeft het overgekocht, maar het matrasje was verfrommeld in de was. Even vervangen en toen weer dichtgenaaid.

Daarna heb ik opgeruimd, gestofzuigd en gedweild. Daarna heb ik nog lekker met de kinderen gespeeld tot de avond. Het babynestje werd opgehaald. ’s Avonds heb ik nog wat geschreven en in KOA gelezen. Marc heeft nog wat gewerkt met een vriend van hem in de garage.

Lennox met haar nieuwe jas en papa naar zwarte piet aan het kijken

Zondag 18 november

Vandaag komt Sinterklaas naar ons dorp. Ik pak de kinderen dus dik in en samen met vrienden gaan we naar de intocht kijken. Mycah slaapt er dwars doorheen, maar Lennox krijgt wel wat mee. Ze kijkt met grote ogen rond. Daarna maken we nog een stop bij de friettent (foei).

Eenmaal thuis klaagt Marc nog steeds dat hij ziek is en hij kreunt en steunt aan alle kanten. Hij kruipt onder een dekentje op de bank. De kinderen doen veel slaapjes extra.

’s Avonds schrijf ik nog wat en ga lekker lezen.

Dat was onze drukke week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.