De week van de Brouwers

Afgelopen week deed ik dit!

Maandag 15 Oktober

In de ochtend lekker rustig opgestart. Het is tenslotte herfstvakantie. Ik heb wat opgeruimd en een was aangezet. Marc was al vroeg thuis en toen hebben we het samen even globaal over de uitbouw gehad. Hoe groot willen we die precies hebben en waar we over na moeten gaan denken.

Daarna ben ik naar mama gewandeld, want die past even op Lennox, terwijl ik met Mycah naar de huisarts wandel voor een check-up. Hoe is het nu hij lactulose neemt.

Ik had om 3 uur een afspraak, zodat ik meteen na de middaggesprekken door kan lopen (dus geen wachttijd) omdat ik met een baby ben. Dat was het idee van de assistente en mij. Natuurlijk heeft de huisarts hier lak aan en hij besluit om een half uurtje later te beginnen. Oftewel, ik heb Mycah een half uur bezig moeten houden. Bedankt…

Vervolgens hebben we alleen besloten om de lactulose iets te verlagen.

’s Avonds heb ik nog wat geschreven aan mijn vierde boek.

Mycah lekker spelen op het speelkleed

Dinsdag 16 oktober

Vandaag gingen we eerst naar het consultatiebureau. Mycah en Lennox hadden een check-up en hun 4 maanden prik. Ze waren superstoer en hebben heel weinig gehuild. Superfijn, want mama was alleen en het is heel vervelend als je een verdrietig kind in een maxi-cosi moet zetten, om nummer 2 ook heel verdrietig te maken. Gelukkig waren Mycahs tranen al lang en breed weg voordat Lennox moest. En die was alweer klaar met huilen voor ze haar kleren weer aan moest.

Daarna zijn ze naar het kinderdagverblijf gegaan. Zo kon ik deze week het huis een flinke beurt geven, want dat is eerlijk gezegd nog niet goed gebeurd sinds ik ben bevallen.
Vandaag is de bovenverdieping aan de beurt. Ik schrob, boen en dweil alle kamers en zet eindelijk de schommelstoel tussen de bedjes van de tweeling. Een stuk makkelijker als ik ’s avonds wil voorlezen.

Om kwart voor 4 haal ik de kinderen lekker op. Het is tenslotte een vrije dag en dan hoeven ze niet tot laat te blijven.

’s Avonds heb ik nog wat geschreven.

Woensdag 17 oktober

Vandaag hebben we eerst even uitgeslapen tot kwart voor 8. Daarna aankleden en naar het kinderdagverblijf. Daar de kindjes lekker neergelegd zodat ze met de anderen konden spelen. Eenmaal thuis begin ik aan de beneden verdieping. Kasten worden opgeruimd en zodra ik wil gaan stofzuigen belt mama of ik even kan komen.

Ik kom braaf want oma is terug uit Australië en heeft van mijn tante en oom cadeautjes meegenomen voor de tweeling en ons. Voor ieder kind een superleuke deken met alle geboortefeiten en allemaal hebben we een mok.

Daarna ga ik thuis snel stofzuigen en dweilen want morgen heb ik geen water. Op het moment dat ik bij de supermarkt weg wil rijden om de kinderen te halen, word ik door het kinderdagverblijf gebeld dat de kinderen net slapen. Ik besluit om ze dus nog maar even te laten liggen.
Ik ga weer naar huis en kom Marc tegen. Die gaat even de aanhanger bij zijn vader halen en als hij terugkomt, wil hij wel even mee de kinderen halen. Ondertussen zoek ik alvast de kledingkast van de kids uit op te kleine kledingstukken.
Als Marc terug is, gaan we samen de kinderen halen.

’s Avonds schrijf ik nog wat en om kwart over tien kijk ik catch .44. Waar ik nu nog steeds niet veel van snap.

Lars

 

Donderdag 18 oktober

Na een beetje uitslapen breng ik de kinderen weer naar het kinderdagverblijf. Thuis ga ik aan de slag met de kleding van de kinderen om deze te ordenen en te zorgen dat het op internet kan om een ander kind blij te maken. Vervolgens ruim ik nog een kast op en dan ga ik ze alweer halen. Vanmiddag gaan we samen met een vriendin en haar kind lekker naar het dorp wandelen. We halen spullen bij de kruidvat en halen even snel een legginkje. Mycah vindt het allemaal maar vervelend, dat winkelen.

’s Avonds schrijf ik nog wat.

Vrijdag 19 oktober

Vandaag starten we heel relaxt op. Bij het tweede slaapje van de kinderen schrijf ik nog wat en om 1 uur heb ik met mama afgesproken. We gaan met de kinderen wandelen in het bos.
De eerste helft wil Mycah niet in de wagen. Ik draag hem naar het restaurantje dat halverwege zit en we geven hem daar de fles. Lennox heeft al die tijd geslapen, maar bij het restaurant vindt ze de kinderen in de speeltuin erg interessant. De tweede helft draait het om.
Eenmaal terug bij mama, krijgt Lennox de fles en dan gaan we lekker naar huis. Om 5 uur krijgen ze nog bruine bonen en tjonge, dat is lekker.

’s Avonds schrijf ik nog wat.

 

Zaterdag 20 Oktober

Vandaag gaan we op de koffie bij mijn schoonbroer. We halen mijn schoonmoeder op, die even gezellig meegaat. Daar aangekomen spuugt Mycah na zijn fles zijn complete outfit onder en ik was eigenwijs en had alleen rompers meegenomen. Dus op naar de HEMA om even een nieuw setje te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Mycah in zijn nieuwe outfit gestoken. Het duurt niet lang voor dit shirtje ook weer onder wat melk zit, maar het is te overzien. Uiteindelijk besluiten de heren dat we wel even wat kunnen gaan eten bij de studio’s van Aalsmeer, maar ik heb thuis een lief hondje zitten en dus bel ik mama met de vraag of ze Lars even uitlaat. Dat doet ze en wij gaan met de hele familie lekker uit eten. De kids doen het super!

’s Avonds komt een vriendinnetje langs om een tekst voor een shirt voor haar kindje te snijden met de silhouette en dan is het half 11.
Ik besluit in bed nog wat te lezen.

Slapen bij ome Bob op de bank

Zondag 21 oktober

Zondag is onze rustdag zoals jullie inmiddels wel weten. Ik doe vandaag niet veel behalve de kinderen verzorgen, deze blog schrijven en nog wat aan mijn boek werken.

Dat was onze week. Wat heb jij gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.